In de zomer voelen de meeste mensen zich op hun best. We genieten van de zon en de comfortabele temperaturen. Maar hoe vind je de kleuren en items die je natuurlijke schoonheid het meeste laten stralen? In deze blog vertel ik je hoe je erachter komt wat bij jou past, qua figuur en huidtint en wat bij de zomer past. Zo maak jij het meeste van dit seizoen qua uiterlijk. Lees je mee?

Ontdek jouw persoonlijke palet

Wist je dat iedereen een unieke ondertoon in hun huid heeft, die kan variëren tussen blauw, roze en geel. Dit bepaalt welke kleuren jou het meest flatteren en welke kleuren je er eerder grauw uit laten zien, en dat laatste wil je in de zomer het meest voorkomen. Dit is waarom sommige kleuren beter bij de een staan dan bij de ander en andersom.

Kleding voor jouw figuur

Kleding speelt een grote rol bij het verbeteren van je uiterlijk. Kies kledingstukken die jouw figuur flatteren en je comfortabel laten voelen. Vergeet niet om lichte en luchtige stoffen te dragen, zoals katoen en linnen, die perfect zijn voor de zomer. Bepaalde stukken werken beter bij bepaalde figuren maar uiteindelijk is het comfort het allerbelangrijkst. Als jij je goed voelt, zie je er automatisch goed uit!

Voor dit seizoen

In de zomer draait het om een natuurlijke, frisse uitstraling. Kies voor lichte make-up en vermijd te zware producten die kunnen smelten in de hitte. Een lichte getinte moisturizer met SPF is een goede basis om je huid te beschermen en te hydrateren. Bescherming tegen de zon is altijd belangrijk maar in de zomer natuurlijk nog meer! Geef je wangen een vleugje kleur met een blush. Op de ogen kun je gaan voor zachte en/of warme tinten die je ogen laten stralen en een zwoel uiterlijk geven. Gebruik een waterdichte mascara om uitlopen tijdens het zwemmen te voorkomen. Voor de lippen kun je kiezen voor een zachte tint lippenbalsem of een glanzende lipgloss.

De accessoires maken het af

Sieraden kunnen je zomerse look completeren. Ga voor lichte en speelse stukken die passen bij de relaxte sfeer van de zomer. Of kies voor minimalistische items die overal bijpassen en juist inspelen op de warmte van het seizoen. Denk bijvoorbeeld aan een gouden armband 14k. Dat is prachtig en luxe maar zonder dat het opzichtig wordt. Dit soort fijne items zijn de perfecte accessoires omdat ze net wat extra’s aan de outfit geven. Zo is een fijne gouden ketting een perfect idee voor iedere outfit in de zomer.