Het grootste gedeelte van de winter is inmiddels voorbij. Veel mensen zijn het koude, donkere weer zat en denken stiekem al aan de lente en misschien wel zomer. In de lente en zomer voelen mensen zich vaak energieker en vrolijker. Dit komt onder andere omdat het langer licht is en mensen de nodige vitamine D een stuk makkelijker tot zich kunnen nemen. Heb jij ook last van een winterdipje en duurt het vooruitzicht tot de zomer je nog veelte lang? Gelukkig voor jou zijn er allerlei dingen om die vervelende winterdepressie tegen te gaan!

Tip 1 Ga de buitenlucht in

De allereerste tip is om zo vaak mogelijk de buitenlucht op te zoeken. Heb jij een kantoorbaan of zit jij om een andere reden vaak hele dagen binnen? Dan werkt dit natuurlijk niet mee om je depressieve gevoelens tegen te gaan. Niet alleen is het buiten licht, ook doet de frisse lucht je veel goeds. Zeker wanneer je ervoor kiest om tijd in de natuur door te brengen, kan dit goed helpen tegen je winterdip. In de natuur komt men vaak tot rust en voelt men zich een stuk kalmer en vrolijker. Ga bijvoorbeeld naar het bos, de duinen of zoek een mooi natuurgebied of stadspark op. Voel jij je vaak moe en slaperig? In de ochtend bevat de lucht veel blauw licht. Door dit blauwe licht wordt de aanmaak van melatonine geremd en verdwijnt dat slaperige gevoel als sneeuw voor de zon!

Tip 2 Kom in beweging

Een andere goede tip is om meer te gaan bewegen. Door regelmatig te bewegen, kun je de kans op je jaarlijks terugkomende winterdip halveren! En wanneer je er toch mee te maken krijgt, zal hij veel minder zwaar aanvoelen. Beweging is niet alleen goed voor je mentale welzijn, ook je lichaam wordt er gelukkiger van. Voor het behouden van een goede gezondheid is het voor volwassenen aangeraden om minstens een half uur per dag in beweging te zijn.

Zoek vooral naar een vorm van beweging die bij je past. Zo kun je bijvoorbeeld op basketbal gaan samen met je vrienden. Basketbalschoenen zijn hiervoor ideaal. Ze zorgen ervoor dat je optimaal kunt presteren en dat je voeten en benen goed ondersteund worden bij het uitoefenen van de sport. Wil jij weten wat goede schoenen zijn? Kijk dan bijvoorbeeld eens bij Nike Basketbalschoenen. Deze schoenen hebben een hoog draagcomfort, een goed ventilerend vermogen en zorgen voor de perfecte demping. Er zijn allerlei designs en kleuren beschikbaar, dus er is altijd wel een perfecte schoen voor jou!