In deze blog neem ik je mee in hoe wij (mijn vrouw en ik) onze woning de afgelopen maanden opgeknapt hebben. We geven enkele tips voor tijdens het klussen. Mogelijk dat je hier zelf ook iets aan hebt wanneer je zelf in huis aan de slag gaat. Bijvoorbeeld met een verbouwing, of enkel een kleine renovatie.

Lees verder en ontdek wat wij allemaal hebben aangepakt binnen huis

Ten eerste zou ik je willen aanraden om een goede planning te maken. Bedenk wat er echt moet gebeuren, wat eventueel kan wachten en waar je het meeste budget aan wil uitgeven. Een verbouwing is duur, zeker wanneer je de hele woning aan wil pakken. Natuurlijk ben je hier vast en zeker van op de hoogte.

Stap voor stap te werk gaan

Wij zijn van boven naar beneden te werk gegaan, een tip die ik iedereen zou willen meegeven. We hebben ervoor gekozen om eerst boven in de woning alles op orde te brengen. We hebben een open zolder waarin onze slaapkamer en een badkamer zijn gemaakt. Op de middenverdieping hebben we vervolgens twee slaapkamers, een toilet en extra badkamer gecreëerd. 

Vervolgens hebben we de keuken laten opknappen. Hier hadden we beiden niet de kennis voor in huis. Dit alles duurde ongeveer 2 maanden. Toen dat klaar was hebben we de rest van de woonkamer, de gang en het toilet beneden opgeknapt. Een nieuwe vloer, likje verf op de muren en nieuwe tegels in het toilet zorgden voor een hele mooie strakke uitstraling.

Als laatste was de tuin aan de beurt

Toen het voorjaar werd, was het tijd om met de tuin aan de slag te gaan. We hebben een hele grote tuin op het Zuiden wat erg lekker is in de zomer. Echter kan het daarom ook best wel warm worden en hier hebben we iets op verzonnen. Wij hebben een overkapping tuin laten maken waardoor we eigenlijk altijd in de schaduw kunnen zitten wanneer wij dat wensen. Ideaal wanneer je besluit om 's avonds in de tuin te eten, of wanneer jet met vrienden of familie een koeler plekje op wil zoeken. De overkappingen verschillen erg in prijs en soort, let hier goed op wanneer je jouw favoriet uitkiest. Een tip die ik je graag wil meegeven is om bij Hillhout tuinhout op de website te kijken. Wij hebben hier onze overkapping voor in de tuin besteld en zijn hier erg tevreden mee. 

Hopelijk heb je iets aan deze tips en kun je zelf gericht aan de slag gaan met jouw eigen project!